úterý 9. ledna 2018

Nastavení synchronizace SOGo Groupware Serveru s Outlookem

Nastavení synchronizace SOGo Groupware Serveru s Outlookem

Jeden z mých klientů řešil následující problém:


Od šéfa jsme dostali za úkol kvůli šetření financí v IT oddělení přejít z Exchange Serveru na nějaké z open-source řešení. Po srovnání možností několika různých řešení jsme vybírali mezi SOGo, Zimbra, Kolab a Zarafa. Nakonec jsme zvolili SOGo Groupware Server. 
Proč? SOGo má robustní podporu groupware, a také nabízí přímou integraci s Thunderbird. Pro uživatele Outlooku je jednoduché použít IMAP, které je rychle nastaveno a funguje perfektně. A co s kalendářem a kontakty? Na webu SOGo jsme našli návod Native Microsoft Outlook Configuration Guide, který je ale docela dost sližitý. Existuje jednodušší řešení? ”

sogo groupware

Vím, že SOGo podporuje protokoly CardDAV a CalDAV, a proto moje okamžitá odpověď byla “Proč nevyzkoušíte EVO Collaborator for Outlook?” Jejich software je pravidelně aktualizován, aby podporoval nejrůznější CardDAV/CalDAV servery. 


Po několika dnech jsem od klienta slyšel, že vyzkoušeli EVO Collaborator, který plně podporuje SOGo a jeho zkušenost je následující:

“Vše je naprosto jednoduché! Jediné, co jsem musel udělat, je zadat adresu serveru, emailovou adresu uživatele a heslo. A o zbytek se už postaral EVO. Naprosto vynikající!” 

Ukázali mi obrazovku nastavení profilu v ECO:


Podle obrázku je vidět, že adresa pro připojení má následující formát:

https://<nazev-serveru>/SOGo/dav/



Pokud se chystáte synchronizovat kalendáře a kontakty v SOGo s Outlookem, tak to určitě vyzkoušejte. Nastavení je jednoduché a ušetříte spoustu času s nastavováním Outlooku a konfigurací serveru.


2018.01.09

Žádné komentáře:

Okomentovat