pátek 22. ledna 2016

Alternativa ke kalendáři Exchange Serveru běžící na SabreDAV

Alternativa ke kalendáři Exchange Serveru běžící na SabreDAV

Pokud chcete ve firmě ušetřit na IT a neplatit za drahý Exchange Server existuje mnoho levnějších řešení pro správu emailů. Bohužel neexistuje mnoho levných systémů pro správu kontaktů a kalendářů. Je zde několik možností postavených na SabreDAV, které můžete vyzkoušet.


  1. Kolab –
    Groupware vypadající jako Unix, který poskytuje emaily, kontakty a kalendáře. Je zdarma a má dobré a akativní fórum s podporou. Pokud jste zvyklý na Unix systémy, vyzkoušejte toto řešení.

  2. OwnCloud –
    Multiplatformní řešení pro kontaky, kalendáře, úkoly a webdav server. Je také poskytován zdarma na licenci AGPLv3. Mnoho uživatelů volí toto řešení pro použití doma a v kanceláři. Je to dobrá volba, pokud již máte jiné řešení pro emaily.

  3. Baikal –
    CardDAV/CalDAV server bežící na Apache2 s prostředím PHP. Stejně jako OwnCloud je zdarma a je vhodný pokud již máte vyřešeny emaily.

Uvedené systémy jsou systémy běžící na serveru. Dále potřebujete systém běžící na uživatelském počítači. Existuje mnoho řešení z kterých si můžete vybrat. Většina potřebuje mnoho kroků pro nastavení. Jedním z dobrých klientů je EVO Collaborator for Outlook. Je kompatibilní s mnoha veřejnými službami pro kontakty, kalendáře a úkoly, jako iCloud, Gmail, Yahoo!, fruux. Navíc mnoho firemních řešení je také podporováno, například OwnCloud, Zimbra, Baikal, EVO Mail Server, Mac OS X Server a mnoho dalších. 

Žádné komentáře:

Okomentovat