pátek 22. ledna 2016

Alternativy k serveru Exchange pro Windows a Linux

Alternativy k serveru Exchange pro Windows a Linux

Když lidé mluví o emailech a řešeních pro firemní komunikaci, většinou mají na mysli Microsot Exchange Server. Avšak ne každá firma si může dovolit toto drahé řešení a jeho následovnou správu. 

Existují alternativy k Exchange Serveru (a Gmailu) – následující list uvádí doporučené a kvalitní řešení pro správu firemních emailů:


  1. EVO Mail Server
    Toto je dobrá volba vzhledem k poměru ceny a poskytovaných služeb. Obsahuje funkce IMAP, CardDAV a CalDAV namísto Exchange Global Address List a ActiveSync. Integrace s Outlookem je možná pomocí platformy EVO. Řešení pro neomezený počet uživatelů stojí USD 285 za rok. Dostupné pro Windows.
  2. Kerio
    Kvalitní řešení pro firemní kolaboraci. Obsahuje webové služby a je připraveno pro firemní růst. Řešení pro 50 uživatelů stojí USD 1680 za rok. Dostupné pro Windows, Mac OS X, Linux.
  3. Axigen
    Solidní řešení pro firemní kolaboraci – podobné Keriu a s jednoduchým nastavením. Řešení pro 50 uživatelů stojí USD $550. Dostupné pro Windows, pro Linux existují porty.
  4. MailEnable
    Toto řešení pro komunikaci je výhodné vzhledem k ceně a licenčním podmínkám. Řešení pro neomezený počet uživatelů stojí USD 349 za rok. Dostupné pro Windows.
  5. MDaemon
    Server pro kolaboraci s Exchange ActiveSync, které může být rozšířeno na 2500 uživatelů. Řešení pro 50 uživatelů stojí USD 760. Dostupné pro Windows.
  6. Zimbra
    Řešení pro Linux, které je výhodné pokud nepotřebujete používat Windows. Řešení pro 50 uživatelů stojí USD 1673. Dostupné pro Linux.

Žádné komentáře:

Okomentovat