pátek 29. ledna 2016

Jak synchronizovat iCloud s Outlookem s dvoufázovým ověřením

Jak synchronizovat iCloud s Outlookem s dvoufázovým ověřením

Možná jste v poslední době slyšeli o případu Snowdena nebo o uniknutých erotických fotkách hereček z cloudového úložiště iCloud. Hlavně fotky hereček se po internetu šířili neskutečnou rychlostí po tom, co několik hackerů napadlo účty iCloud.


Zde je překlad oficiálního vyjádření od Applu:

“Pokud používáte iCloud s některou z aplikací třetích stran (například Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird nebo BusyCal) můžete vygenerovat heslo určené pro danou aplikaci, které vám umožní bezpečné přihlášení i když aplikace nepodporuje dvoufázové ověření. Použití hesla určeného pro danou aplikaci také zajistí, že vaše hlavní Apple heslo nebude získano a uloženo některou aplikací, kterou používáte. Od 1. října 2014 budou hesla pro aplikace vyžadována pro přihlášení k vašemu iCloud účtu z aplikací třetích stran.”

Již dříve bylo dvoufázové ověření a hesla aplikací používána Googlem a Yahoo. Toto bezpečnostní řešení je populárním trendem. Dvoufázové ověření zasílá SMS zprávu s heslem. Po zadání tohoto hesla na webu Apple je ověřena vaše identita. Nyní můžeme vytvořit hesla aplikací a použít je pro přístup k datům z iCloud z aplikací třetích stran. 

Pro použití dvoufázového ověření a hesel aplikací si přečtěte návod na stránkách Apple pro Dvoufázové ověření pro Apple ID účty. Připomínám, že musíte nejdříve zapnout dvoufázové ověření, abyste záskali heslo aplikace.

Outlook je jednou z populárních aplikací třetích stran které vyžadují heslo aplikace pro přístup k Gmail, Yahoo! a iCloud účtu. Uživatelé Outlooku mohou zadat heslo aplikace pro přístup k emailům přes zabudovaný protokol IMAP nebo POP. Pro službu CardDAV a CalDAV můžete použít například doplňek EVO Collaborator for Outlook pro získání kontaktů, kalendářů a úkolů. 

Nicméně pokud se bojíte, že se NSA nebo hackeři dostanou k vašim datům, tak byste se měli podívat po nějakém mailovém a CardDAV/CalDAV serveru, který si budete sami hostovat. EVO Mail Server je jednou z vašich možností a integruje veškeré vaše emaily, kontakty, kalendáře a úkoly. Stáhněte z oficiálních stránek EVO a vyzkoušejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat