úterý 26. ledna 2016

Pět nejlepších webových kalendářů, které jsou zdarma

Pět nejlepších webových kalendářů, které jsou zdarma

Spousta uživatelů Google kalendáře byla zklamána ukončením podpory synchronizace s Outlookem (Google Calendar Sync for Outlook) ke které došlo 8. ledna 2014. Nejedná se o konec světa, stále existuje spousta dalších alternativních řešení, pokud chcete používat webový kalendář a většina je zdarma. Můžete vyzkoušet jednu z následujících aplikací pro sdílení schůzek a událostí.

  1. Yahoo!
    Tento webový portál nabízí webový kalendář jako jednou ze svých služeb. Můžete ho použít přes webové rozhraní nebo si nainstalovat aplikaci pro OS X, iOS, nebo Android. Pro použití s Windows Outlook je nutné nainstalovat jeden z alternativních doplňků pro Outlook, například EVO Collaborator for Outlook, kterým můžete propojit Outlook s vaším Yahoo účtem.
  2. iCloud
    Dobrá služba hlavně pokud používáte počítače a zařízení od Apple. Pomocí iCloud Control Panelu můžete nastavit sdílení, ale bohužel je zde několik problémů – můžete synchronizovat jen s jedním účtem iCloud a v Outlooku nemůžete použít výchozí kalendář pro synchronizaci s iCloudem. Pokud používáte iPhone je tento kalendář výborným řešením. Také můžete zapnout upozornění na státní svátky.
  3. fruux
    Služba fruux má dobré a přehledné webový rozhraní a mnoho návodů pro většinu klientů na různých platformách týkající se nastavení kalendáře a kontaktů. Bohužel neposkytuje vlastní přídavek do Outlooku pro sdílení. Je možné použít plugin ECO od třetí strany pro přístup ke kalendáři a kontaktům v Outlooku. Služba je nabízena zdarma a jedná se o německého poskytovatele.
  4. 163
    Pokud jste v Číně budou tyto dvě služby vaším řešením. Tyto cloudové služby jsou zde rychlé a spolehlivé.
  5. Google
    Proč jsem stále zařadil Google na seznam? Důvodem je, že pro Android a Apple se stále jedná o dobré řešení pro spolupráci a mobilitu. Pokud ale musíte používat Outlook bude vaším řešením použití jednoho z pluginů od třetích stran, které nabízejí synchronizaci. Jedním z takových řešení je software EVO Collaborator for Outlook.

Pokud chcete najednou použít několik z výše uvedených služeb ve vašem Outlooku, můžete vyzkoušet zmíněný EVO Collaborator for Outlook. Je kompatibilní s výše zmíněnými službami a také s firemními a osobními řešeními, které jsou založené na CardDAV/CalDAV, například EVO Mail Server, OwnCloud, Zimbra, SabreDAV a další.


Žádné komentáře:

Okomentovat