pátek 29. ledna 2016

Přehled pěti online služeb pro správu adres a kontaktů

Přehled pěti online služeb pro správu adres a kontaktů

Někteří jste určitě slyšeli o Edwardu Snowdenu a tento případ nám připomíná co se může stát když si budeme ukládat citlivé firemní informace na webové služby jako Gmail a iCloud. Možná bysme popřemýšlet, zda ukládat tyto důležité informace na cloud. Pokud se jedná jen o jednoúčelou akci, napřiklad svatbu, můžeme použít například Zexer nebo další z níže uvedených služeb.

  1. Yahoo!
    Služba pro sdílení kontaktů poskytuje webové rozhraní, aplikaci pro OS X, iOS a Android. Pro použití s Windows Outlook je nutné nainstalovat plugin, například EVO Collaborator for Outlook.
  2. iCloud
    Adresář vhodný zejména pro zařízení od firmy Apple. Nastavení můžeme provést přes iCloud control panel, ale bohužel má pár problémů. Například pokud chceme využít upozornění na narozeniny, musíme používat iPhone.
  3. fruux (Německo)
    Tato služba má dobré webové rozhraní a poskytuje návody pro nastavení na různých platformách.
  4. 163 (Čína)
    Pokud jste v Číně, doporučuji použít jednu z těchto dvou služeb.
  5. Google
    Proč Google? Důvodem je, že Gmail dobře funguje s Apple a Android zařízeními. Pokud jste nucen používat Outlook, můžete využít jednu z aplikací třetích stran pro nastavení synchronizace, například EVO Collaborator for Outlook.


Pokud chcete v Outlooku použít několik z těchto služeb, můžete vyzkoušet EVO Collaborator for Outlook. Je kompatibilní s výše uvedenými službami a také s dalšími poskytovateli serverových řešení pro CardDAV/CalDAV, například EVO Mail Server, OwnCloud, Zimbra, SabreDAV a další.




Žádné komentáře:

Okomentovat