čtvrtek 12. října 2017

Synchronizace Outlooku s Kerio Connect Serverem

Synchronizace Outlooku s Kerio Connect Serverem 

Kerio Connect Server je populární řešení pro správu komunikace v malých a středních firmách. Jednou z populárních funkcí je sdílení kontaktů, kalendářů a úkolů. 


Dobrá alternativa k Exchange serveru

Jako dobrá alternativa k Exchange serveru Kerio poskytuje vlastní Outlook Connector, který dovoluje uživatelům Outlooku přistupovat ke Kerio Connect Serveru. Mnoho uživatelů si ale stěžuje, že je velmi pomalý.


Zjištění adres pro CardDAV a CalDAV URL

Nicméně pokud chceme přistupovat k datům z CardDAV a CalDAV z Kerio Connect Serveru aplikacemi třetích stran, například Thunderbird, musíme znát adresy pro kontakty, kalendáře a úkoly. Stránky podpory Keria mají návod jak to zjistit (http://kb.kerio.com/product/kerio-connect/email-clients/mobile-devices/manual-configuration-of-caldav-and-carddav-accounts-1327.html), ale adresy získané tímto návodem nefungují. 

Zjištění adres, které fungují 


Zjsitil jsem, že přímo EVO Collaborator for Outlook dokáže správné adresy pro CardDAV a CalDAV zjistit automaticky. Funguje to následovně:

  1. Stáhněte a nainstalujte EVO Collaborator for Outlook z jejich oficiálních stránek
  2. Spusťte Outlook a klikněte na Nastavit Profil

  3. Zadejte IP adresu Kerio Connect Serveru v tomto tvaru:

    URL https://<Server_IP>:port
  4. Zadejte uživatelské jméno a heslo. Poté klikněte na TEST
  5. Adresy pro CardDAV a CalDAV se automaticky vyplní.

Privátní a veřejné složky 

V nastavení ECO Nastavit profil hned vedle zjištěných adres klikneme na ikonku složky pro zvolení mezi privátní a veřejnou složkou. Pokud zvolíte veřejnou složku, bude nastavena adresa pro veřejnou složku. Jednoduše vidíme, že funkční adresy jsou jiné, než je uvedeno v podpoře Keria.

Pokud používáte Outlook můžete pokračovat s používáním ECO. Pokud chcete přistupovat ke Kerio z Thunderbirdu, stačí zkopírovat zjištěné adresy do SoGO connectoru a pluginu Lightning pro Thunderbird.

Žádné komentáře:

Okomentovat