pátek 29. ledna 2016

Synchronizace Outlooku se serverem MailEnable

Synchronizace Outlooku se serverem MailEnable 

MailEnable Server je populární aplikace pro posílání zpráv v malých a střednách firmách. Jednou z užitečných vlastností pro spolupráci je sdílení kontaktů, kalendářů a úkolů. 

Alternativa k Exchange serveru


Aby se jednalo o dobrou alternativu k Exchange serveru je nutné, aby MailEnable poskytoval vlastní Outlook Connector, který dovoluje uživatelům Outlooku přistupovat k datům ze serveru MailEnable. Bohužel podle zkušeností uživatelů se jedná o pomalé řešení se spoustou chyb.

Zjištění adres pro CardDAV a CalDAV

Pokud chceme přistupovat k datům z MailEnable přes CardDAV a CalDAV aplikacemi třetích stran, například Thunderbird, musíme znát adresy pro kontakty, kalendáře a úkoly. Jak je zjistíme? Je to jednoduché! V zařízení iOS přidejte služby CalDAV a CardDAV. Poté adresy najdete v nastavení pod Advance Settings.

A jak jednoduše zjistit adresy CalDAV a CardDAV pro použití v Outlooku?


V aplikaci EVO Collaborator for Outlook jsem zjistil, jak automaticky tyto adresy najít. Postupujte takto:

  1. Stáhněte a nainstalujte EVO Collaborator for Outlook z oficiálních stránek
  2. Spusťte Outlook a klikněte na Nastavit profil
  3. Zadejte IP adresu vašeho MailEnable Serveru takto:
    https://<Server_IP>:port
  4. Zadejte uživatelské jméno a heslo. Klikněte na TEST
  5. Adresa pro CardDAV a CalDAV se automaticky zobrazí.

Zjištění a výběr mezi několika složkami 

V ECO po kliknutí na Nastavit profil vidíme vedle URL adres ikonku složky. Po kliknutí můžete zvolit mezi osobní a veřejnou složkou. Když zvolíte veřejnou složku, zobrazí se adresy pro veřejné složky.

Pokud používáte Outlook můžete nyní pokračovat a používat ECO. Pokud chcete přistupovat k FastMailu například přes Thunderbird, stačí zkopírovat tyto adresy a dát je do SoGO Connectoru a do aplikace Lightning pro Thunderbird.

Žádné komentáře:

Okomentovat