neděle 25. prosince 2016

Jak přesunout kontakty, kalendáře a úkoly z iPhonu na telefon s Androidem?

Jak přesunout kontakty, kalendáře a úkoly z iPhonu na telefon s Androidem?

Trh s chytrými telefony v posledních letech neskutečně rostl a nyní je běžné vlastní jeden nebo i více telefonů. Také se stalo normální měnit telefon skoro každý rok. Jak ale přenést osobní data, například kontakty, kalendáře a úkoly ze starého na nový telefon?


V minulosti jsme byli nuceni používat aplikace od výrobců telefonů pro importování, exportování a sloučení osobních dat. Dnes se spoléháme na cloudové řešení, například iCloud a Google.

Určitě jste se setkali se spoustem problémů, především pokud jste chtěli přenést osobní údaje z Androidu na iPhone nebo naopak. Z technického hlediska se jedná o migraci dat mezi dvěma cloudovými poskytovateli, ne tedy o jednoduchý přenos dat mezi dvěma telefony. 

Pokud jste uživateli Outlooku, můžete k tomuto jednoduše využít EVO Collaborator for Outlook. S tímto doplňkem jednoduše dosáhnete přenosu dat mezi poskytovali cloudových řešení. Zároveň můžete mít vaše data z různých populárních webových služeb uložena na vašem počítači. 

Podíváme se jak na to. (V následujícím příkladu je uveden přenos dat mezi iCloudem a Gmailem, tedy mezi iPhonem a Androidem)

  1. Pokud máte spuštěn Outlook, vypněte ho.
  2. Stáhněte a nainstalujte EVO Collaborator for Outlook s možností Spustit jako administrátor.
  3. Spusťte Outlook.
  4. Běžte do Nastavit profil, a klikněte na iCloud a Gmail profil na levé straně.
  5. Zadejte uživatelské jméno a heslo pro dokončení autentizace. Klikněte na Test, Uložit.
  6. V záložce EVO klikněte na Prohlížet server (můžete zvolit mezi kontakty a kalendáři a úkoly.
  7. Zvolte Profile 2 na levé straně a v prostředním sloupci se zobrazí vše, co máte ve vašem iCloudu
  8. V prostředním sloupci zvolte položky, které chcete zkopírovat (můžete použít Ctrl + A pro výběr všeho nebo Ctrl + kliknutí myší pro výběr několika položek).
  9. Klikněte na C2C Kopírovat Cloud na Cloud pro spuštění duplikace.
Nejpoužívanější platformy pro chytré telefony jsou Android od Googlu, iOS od Apple a OS10 od Blackberry. OS10 a iOS mají vlastní chytré telefony a Android je poskytován pro mnoho značek telefonů mezi které patří Sony, HTC, Samsung, Google, LG a další. S funkcí nastavení několika profilů v EVO Collaborator for Outlook můžete synchronizovat a přenášet data mezi hlavními cloudovými poskytovateli.

Žádné komentáře:

Okomentovat