pátek 24. března 2017

Jak na export úkolů z Outlooku?

Jednoduché zálohování Outlook úkolů

Kromě možností online synchronizace s jinými servery pomocí protokolu CalDAV a Exchange je důležitá offline záloha dat. Úkoly můžete zálohovat jako soubory iCal (.ics), .csv, .pst, nebo Excel. Pokud plánujete pracovat jen s Outlookem, je nejlepší volbou zvolit soubor .pst. Pokud ale chcete soubory použít v jiných aplikacích nebo importovat do databází musíte zvolit jiný formát. Formát .csv není dobrá volba, protože speciální znaky, diakritika a jiné znaky, které nejsou v anglické abecedě budou po exportu poškozeny. Nejlepší volbou je tedy použít formát iCal, který má nejlepší kompatibilitu.

Firma EVO, která vytváří doplňky do Microsoft Outlook (především její úspěšný doplněk EVO Collaborator for Outlook) přišla s novou kolekcí doplňků Power Toys for Outlook. V této kolekci je také nástroj pro export úkolů z Outlooku. Existují dva způsoby jak na export úkolů pomocí doplňku PTO:
Power Toys for Outlook
1. Export úkolů jako vCalendars (Outlook ICal (ics)) – Jedná se o stejný způsob jako kliknutí na Uložit jako v Outlooku. Rozdílem je, že Outlook může uložit jen jeden úkol. Doplněk PTO umožňuje uložení všech úkolů najednou.

2. Export úkolů jako jeden vCalendar (iCal (ics)) – Protokol vCalendar podporuje ukládání více úkolů v jednom souboru a s PTO toho můžete využít. Zbavíte se složité správy stovek a tisíců iCal (ics) souborů.

Export úkolů z Outlooku je jednoduchý a probíhá takto:

1. Stáhněte Power Toys for Outlook z EVO stránek.

2. Vypněte Outlook a spusťte setup.exe jako administrátor.

3. Spusťte Outlook a klikněte na Power Toys v záložce nahoře.



4. Klikněte na Export úkolů.

5. Zvolte složku s úkoly.


6. Klikněte na jeden z dvou možností exportu.



7. Zobrazí se složka s vygenerovanými soubory.

Export úkolů z Outlooku je opravdu jednoduchý.

Žádné komentáře:

Okomentovat