sobota 23. června 2018

Synchronizace kalendáře Outlook s Androidem

Synchronizace kontaktů a kalendářů z Androidu s Outlookem

Nedávno jsem dostal otázku “Koupil jsem si Samsung Galaxy S8, ale nevím jak Androidí kalendáře a kontakty propojit s mým Outlookem na notebooku. Co s tím?” Samozřejmě, že to je možné.
OPPO-ANDROID-FIND-X
OPPO FIND X ANDROID

V Android telefonu (mobilem), ať už se jedná o Xiaomi Redmi, Sony (Xperia Z1, Z2, Z3, Z4, Z Ultra), LG (G2, G3 G Flex), Samsung (Galaxy S8/S9) nebo jiný máte možnost nastavit Gmail účet, který podporuje službu CardDAV/CalDAV Teď již stačí nějaká aplikace, která bude fungovat podobně jako v minulosti fungoval Google Apps Sync for Microsoft Outlook nebo Google Calendar Sync.

Co se stalo?

Od 8. ledna 2014 byla ukončena služba pro synchronizace Gmail účtů s Outlook, kterou Google poskytoval zdarma. Nyní je dostupná jen pro placené zákazníky Google Apps. 

ECO je plugin pro Outlook s podporou CardDAV a CalDAV

Synchronizace kontaktů a kalendářů z Androidu s Outlookem

EVO Collaborator for Outlook a Outlook spolu zajistí obousměrnou synchronizaci vašeho Gmail účtu a Outlooku. Změny provedené ve vašem Gmail účtu se poté následně automaticky přenesou na váš telefon s Androidem.

Co jsou CardDAV a CalDAV?

carddav_vs_caldav_logo

CardDAV a CalDAV jsou standardní protokoly pro API navržené organizaci IETF a specifikované jako RFC. Jedná se o standard pro sílení kalendářů a kontaktů. Google používá tento API pro správu svých kalendářů a kontaktů a zákazníci jej také mohou využít.

Jak na to?

S aplikací ECO to je jednoduché:
  1. Stáhněte ECO z oficiálních stránek EVO a nainstalujte s administrátorskými právy.
  2. Spusťte Outlook a klikněte na záložku EVO v horním panelu. Klikněte na Nastavit profil.

    eco_gui_cz

  3. Zvolte Profile #6. Zadejte vaši emailovou adresu zaregistrovanou na Gmailu do kolonky Emailová adresa nebo uživatelské jméno a klikněte na TEST pro spuštění autentizace přes Google OAuth 2.0

    eco_config_profile_gmail_cz

    gmail_oauth_cz

  4. Po dokončení bude váš Android automaticky synchronizován s vaším Outlookem.

Postavte si svůj vlastní cloud!

Gmail je výborným řešením pro jednotlivce, ale už není tak vhodný pro firmy, kde je potřeba nakládat s mnoha uživateli a informacemi. Proč si neudělat vlastní řešení? EVO Mail Server Stáhněte a nainstalujte EVO Mail Server s přídavkem pro CardDAV a CalDAV (ECA). Poté můžete všechny vaše firemní kontakty, kalendáře a úkoly synchronizovat s Outlookem. Jedná se jedno z několika možných řešení, ale dobrých řešení. 

2018.06.23

Žádné komentáře:

Okomentovat