neděle 26. listopadu 2017

Synchronizace Toodledo a Outlook?

Synchronizace Toodledo a Outlook?

V posledních pár letech se Toodledo stal populární službou pro správu úkolů. Jeho odlišný přístup oproti Google Tasks, Outlook.com Tasks a iCloud Reminder umožňuje Toodledo organizovat úkoly podle typů jako například životní cíle, složky, lokace, GTD, podůkoly. Především zastánci GTD si oblíbili Toodledo pro správu úkolů a nemusí se bát, že by na něco zapomněli.

Každá úloha může být zahrnuta v několika kategoriích a propojena s dalšími úlohami. Toto je možné jak v placeném, tak také v neplaceném účtu na Toodledo.com.

Toodledo má vlastní webové rozhraní a také aplikaci pro iPhone a Android. Také některé aplikace třetích stran podporují přístup k Toodledo a to pro čtení i zápis, některé jen pro čtení. Po dlouho dobu se mluvilo o nějakém užitečném pluginu pro Toodledo a Outlook. 
Ještě než jsem se pustil do testovaní různých pluginů jsem obdržel newsletter od EVO o nově přidané podpoře Toodledo. Tak začneme s EVO Collaborator for Outlook, který jsem si před dlouhou dobou koupil.

Jak nastavím EVO Collaborator for Outlook pro synchronizaci s Toodledo?

  1. Klikněte na Nastavit profil
  2. Zvolte Profile 12 – Not configured
  3. Klikněte na TEST
  4. Zobrazí se okno pro přihlášení do Toodledo, kde stačí zadat vaše uživatelské jméno a heslo
  5. Klikněte na Authorize

  6. Po přihlášení okno zavřete
  7. Zobrazí se okno o úspěšném připojení
Po úspěšném propojení s účtem Toodledo zkusíme, zda synchronizace úkolů funguje.
  1. Ve webovém rozhraní Toodledo vytvořte nový úkol.
  2. Změňte vlastnosti úkolu, například složka, kontext, cíl, lokace, stav, priorita, tagy
  3. Po synchronizaci s Outlookem se podívejte do vlastností této úlohy
  4. Podívejte se na jednotlivé symboly v položce kategorie. Ty odpovídají vlastnostem, které jste změnili ve webovém rozhraní.
  5. Také zkuste změnit vlastnosti úkolu v Outlooku, například název nebo položky v kategorii. Poté zkontrolujte ve webovém rozhraní, zda synchronizace proběhla úspěšně. 


EVO Collaborator for Outlook má dobře zpracováno propojení Toodledo s Outlookem a je určitě užitečné pro uživatele, kteří používají Toodledo a Outlook.

Žádné komentáře:

Okomentovat