čtvrtek 25. srpna 2022

Synchronizace kalendáře Outlook s iPhone

Synchronizace kalendáře Outlook s iPhonem 14 (iPhone 14)

000001_1668571923

Nedávno se mě jeden známý zeptal, zda je možné synchronizovat jeho kontakty a kalendáře z iCloudu (iPhonu/iPad) do Outlooku 2016/2013/2010/2019/2021/365, protože iPhone někdy nefunguje. Odpověď je překvapivě ano. Synchronizace z iPhonu do Outlooku funguje, ale je nutné využít externí aplikaci. V tomto článku si ukážeme jak na to s použitím EVO Collaborator for Outlook (zkráceně ECO)!
Synchronizace kalendáře Outlook s Google/iPhone

eco_logo

Tento plugin má velikost menší než 7.4 MB a co ECO perfektně a jednoduše dokáže je dvousměrná synchronizace kontaktů, kalendářů a úkolů mezi službami, které používají protokoly CardDAV/CalDAV a Outlookem 2016. Kromě již zmíněného iOS a iPhonů a iPadů tuto aplikaci můžete použít pro Gmail, Yahoo, Kerio, a další poskytovatele. 

A co je ten CardDAV a CalDAV?

carddav_vs_caldav_logo

CardDAV a CalDAV jsou standardní API protokoly od IETF pro přístup a správu kontaktů a kalendářů. Mnoho firem a také Apple používá tyto protokoly pro správu kontaktů a kalendářů mezi svými zařízeními. Jak na to?  Nastavení a synchronizace s EVO Collaborator for Outlook je naprosto jednoduchá. Stačí postupovat následovně:
  1. Nejdříve stáhněte ECO z oficiálních stránek a nainstalujte ho jako administrátor. Klikněte pravým tlačítkem myši a klikněte na Spustit jako administrátor.
  2. Spusťte Outlook a klikněte na panel EVO v horním pásu karet.
  3. Klikněte na Nastavit profil (Configure profiles).

    eco_gui_cz

  4. Zvolte druhý profil pro nastavení přístupu k iCloud. Zadejte vaše uživatelské jméno a heslo.

    eco_config_profile_icloud_cz

  5. Po úspěšném přihlášení budou data z vašeho účtu iCloud vždy ve vašem Outlooku.

    off2013_contact_icloud_cz

Při nastavování iCloud je v levém panelu možnost zvolit nejenom iCloud, ale také jiné služby. Mezi přednastavenými je například Gmail, Yahoo, OwnCloud, ale také se můžete přihlásit k jakékoliv službě, která používá protokol CalDAV.

Vytvořte si vlastní cloud!

iCloud je skvělý nástroj pro jednotlivce, ale není to nejlepší pro firmu s mnoha uživateli a daty. Pro správu mnoha uživatelů a mnoha dat je nejlepší si vytvořit vlastní emailový server.  EVO Mail Server Aplikace EVO Mail Server je od stejných vývojářů jako ECO a je perfektním řešením pro vlastní správu emailů a dat. Stáhněte si a nainstalujte EVO Mail Server spolu s pluginem CardDAV a CalDAV. Po nastavení budou vaše kontakty, kalendáře, a úlohy z Outlooku synchronizovány s vlastním emailovým serverem. Existuje mnoho různých řešení  pro správu vlastního emailového serveru a toto je jedno z těch dobrých. 

2022.09.30

10 komentářů:

  1. Není zač. Kdyby byla nějaká otázka, ptejte se.
    -Jakub

    OdpovědětVymazat
  2. chcem sa opýtať, keď pridám udalosť v iphone automaticky sa mi zobrazí aj v outlooku? a tak isto to platí aj naopak, keď pridám udalosť do kalendára v outloku zobrazí sa mi aj v iphone? ďakujem za odpoveď

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne tak. Pokud pouzivate iCloud, tak muzete synchronizovat kalendar a ukoly mezi iCloud uctem v iPhonu a Outlookem. Rozsireni EVO si nainstalujete do Outlooku a pote vam bude automaticky synchronizovat (musite mit samozrejme Outlook spusteny, aby synchronizace probihala).

      Vymazat
  3. Jen je škoda, že neříkáš, že to stojí 30 dolaru na jeden komp.

    OdpovědětVymazat
  4. Ano, zdarma to není, licence je 30 dolarů. Vychází to stejně jako podobné programy, které nabízí tyto funkce, ale podle zkušenosti je tento jednodušší na použití než ostatní.

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den, já mám problém, že mi to na Macu nechce instalaci EVO spustit.
    Píše, že je to určeno pro windows!!

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den, potřeboval bych od Vás pomoci. Používáme aplikaci s kalendářem CALDAV ( https://1c2c.helpscoutdocs.com/article/29-synchronizace-kalendare) a nejsme schopni nastavit synchronizaci s Outlook přes EVO. Můžete pomoci? Martin Knytl, martin.knytl@unitedcastbar.com

    OdpovědětVymazat
  7. Nemohu se přihlásit, v čem je problém?

    OdpovědětVymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat