pátek 22. ledna 2016

Jak na synchronizaci Bitrix24 kalendářů, kontaktů a úkolů s Outlookem?

Jak na synchronizaci Bitrix24 kalendářů, kontaktů a úkolů s Outlookem?

Jeden z mých známých hledal slušné řešení pro svou firmu pro komunikaci a kolaboraci, které také umí CRM. Našel a začal používat platformu Bitrix24, která je dobrým řešením pro začátečníky, protože obsahuje aplikace pro Windows, Mac, iOS, a Android. 
Nyní potřebuje najít způsob pro synchronizaci svých kontaktů, kalendářů a úkolů mezi svým Outlookem 2016 na Windows 10 a staršími počítačemi, které používají Outlook 2007, 2010 a 2013 pod Windows 7 nebo Windows 8. Navrhl jsem mu použít některou z aplikací, která slouží jako Outlook Connector pro CardDAV a CalDAV, protože Bitrix24 je kompatibilní s těmito protokoly. Vyzkoušel několik pluginů pro Outlook, ale vždy měl problém zjistit správnou adresu pro CardDAV a CalDAV. Po vyzkoušení EVO Collaborator for Outlook, zjistil, že je to nejjednodušší řešení protože adresa je zjištěna automaticky. 

Bylo to velmi jednoduché – stačí stáhnout ECO z oficiálních stránek, nainstalovat přídavek do Outlooku, zadat následující informace a kliknout na tlačítko TEST pro otestování nastavení. To je vše. Adresy, které je nutné zadat jsou následující:

  1. Adresa serveru: 
    Podle technické podpory Bitrix24 (https://training.bitrix24.com/support/training/course/?COURSE_ID=55&LESSON_ID=5184#mobile_connect) je adresa ve stejném tvaru jako je zobrazeno na obrázku v položce 4:

    S funkcí autodetekce adresy v ECO stačí zadat:

    URL  <servername>.bitrix24.com
  2. Vaše uživatelské jméno a heslo

Jedinou limitací, kterou jsem zjistil je, že Bitrix24 implementuje synchronizaci jen jedním směrem ze serveru na Outlook pro kontakty a úkoly. Hledal jsem na fóru Bitrix24 a zjistil, že tato limitace pro jednosměrnou synchronizaci je nastavena záměrně. (https://www.bitrix24.de/support/forum/forum5/topic435/ )

Žádné komentáře:

Okomentovat