pátek 22. ledna 2016

Jak nastavit server CardDAV? Jak nastavit server CalDAV?

Mnoho lidí má různé důvody (především co se týče zabezpečení) pro hostování vlastního serveru pro správu kontaktů a kalendářů. Existuje několik řešení, které můžete použít pro hostování CardDAV (kontakty) a CalDAV (kalendář) mezi které patří například OwnCloud pro Linux a Mac OS X Server pro počítače Apple. Jaké jsou ale možnosti pokud chcete použít Windows? Doporučuji řešení EVO Mail Server, které je jednoduché pro nastavení a instalaci.

Musíte provést jen několik kroků pro nastavení a spuštění serveru pro CardDAV/CalDAV:

  1. Pokud používáte firewall a router, musíte nejdříve na nich nastavit otevření portů 8008, 8443 (pro SSL) a 8843 (pro SSL).

  2. Stáhněte EVO Mail Server z oficiálních stránek EVO a nainstalujte ho.
  3. Na stránce Status vašeho právě nainstalovaného EVO Mail Serveru v položce Server setting status klikněte na zatočené šipky vedle Windows Firewall pro otevření portů pro CardDAV/CalDAV z Kroku 1.
  4. Na stránce Settings v položce Primary domain zadejte název vaší domény pokud máte nějakou zaregistrovanou a chcete aby EVO vygenerovalo SSL certifikát pro tuto doménu. Jinak stačí zadat interní nebo veřejnou IP adresu.
  5. Na stejné stránce v položce 9. EVO Collaboration Add-on: CardDAV and CalDAV Setting klikněte v položce Enabled na YES.
  6. Klikněte na tlačítko Check conf. v položce ECA Service, a poté klikněte na START pro spuštění této služby. Zobrazí se okno oznamující, že je služba spuštěná. Poznámka: pokud již nemáte nainstalováno, budete požádání o stáhnutí a instalaci MS VC++ 2008 runtime a ECA (EVO Collaboration Add-on).

Nyní můžete použít jakýkoliv klient, který podporuje CardDAV/CalDAV, například EVO Collaborator for Outlook, iPhone, iPad, Apple iCal, plugin Lightning pro Thunderbird, a mnoho dalších.

Žádné komentáře:

Okomentovat