pátek 29. ledna 2016

Jak nasdílet kalendář z Outlooku bez nutnosti Microsoft Exchange a WebDAV

Jak nasdílet kalendář z Outlooku bez nutnosti Microsoft Exchange a WebDAV 

Jak nasdílet Outlook kalendář bez Exchange Serveru?


Chcete nasdílet kalendář z Outlooku bez nutnosti Microsoft Exchange Serveru? Odpověď je jednoduchá. Na webu Microsoftu zjistíte, že jediný způsob jak nasdílet kalendář je s vaším emailem nebo s použitím účtu na Exchange. To ale není co bysme chtěli.

Zde je jednoduchý návod jak na to:

  1. Nejdříve se musíme zaregistrovat pro nějaký webový kalendář, například Gmail, iCloud nebo fruux.
  2. Stáhněte klíčový software EVO Collaborator for Outlook (doplňek pro Outlook od firmy EVO) z oficiálních stránek EVO. To je ta magická aplikace, která nám umožní co potřebujeme.
  3. Nainstalujte ECO na počítače, které chcete synchronizovat.

    a. Například počítač v kanceláři, počítač doma, notebook, atd.

    b. V ECO klikněte na Nastavit profil, zvolte Gmail profile na levé straně. Zadejte váš Gmail účet. Klikněte na TEST pro dokončení autentizace přes OAuth. Po uzavření okna Nastavit profil se synchronizace automaticky spustí.
  4. Nyní když spustíte váš počítač a zapnete Outlook, ECO automaticky spustí synchronizaci a váš kalendář a události budou automaticky synchronizovány.

2 komentáře:

  1. Vyuzivam Exchange server a DAVMail s branou CalDAV a CardDAV. Zajimalo by mě, zda program, který zminujete podporuje DAVMail a synchronizaci s mymi kontakty s kalendari z Exchange serveru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsem jsi uplne jisty - DAVMail jsem nezkousel a neni napsan v listu podporovanych sluzeb. Pokud mate testovaci ucet, doporucuji napsat na EVO podporu smb@evo-mailserver.com.tw a oni se na to podivaji a pokud to bude mozne podporu urcite pridaji.
      Dekuji

      Vymazat