pátek 24. března 2017

Jak na export kontaktů z Outlooku?

Zálohování Outlook kontaktů

Pokud přemýšlíte o synchronizaci Outlook kontaktů s jinými adresáři nebo servery, určitě vás napadne export kontaktů do formátů vCard (.vcf), .csv, .pst, nebo Excel. Pokud pracujete jen s Excelem, jsou soubory .pst dobrou volbou. Většina uživatelů plánuje na export a použití v jiné aplikaci nebo databázi. Formát .csv není nejlepší volbou protože speciální znaky a diakritika bude poškozena. Zbývá nám nejlepší a nejkompatibilnější formát vCard.

Firma EVO zase přišla s jedním dobrým doplňkem pro Outlook (předchozí doplněk byl EVO Collaborator for Outlook). Tento doplněk je Power Toys for Outlook a jedná se o kolekci doplňků, které obsahují nástroj pro export kontaktů z Outlooku. Je pět možností, jak můžete exportovat kontakty z Outlooku pomocí doplňku PTO:
Power Toys for Outlook
1. Export kontaktů jako vCards (Outlook VCARD 2.1) – Toto je stejné jako funkce Uložit jako v Outlooku s tím rozdílem, že Outlook umí uložit jen jeden kontakt. S doplňkem PTO můžete uložit všechny kontakty najednou.

2. Export kontaktů jako vCards (VCARD 3.0) – Stejné jako metoda 1, ale probíhá ukládání do formátu VCARD 3.0.

3. Export kontaktů do jednoho souboru vCard (VCARD 3.0) – Protokol vCard umožňuje uložit několik kontaktů v jednom souboru a s touto funkcí si ulehčíte správu stovek a tisíců jednotlivých vCard souborů.

4. Export kontaktů do Excel dokumentu – S doplňkem PTO můžete uložit všechny vaše kontakty z Outlooku do jednoho Excel souboru, který umožňuje jednoduché prohlížení.

5. Export kontaktů jako jeden soubor vCard (pro Thunderbird) – Soubory vCard generované Outlookem mají několik problémů s kompatibilitou, pokud je chcete importovat do Thunderbirdu. Doplněk PTO upravuje vygenerované soubory pro plnou kompatibilitu s emailovým klientem Thunderbird.

Zde je popis, jak je jednoduché vygenerovat kontakty z Outlooku:

1. Stáhněte kolekci doplňků Power Toys for Outlook z webu EVO.

2. Vypněte Outlook a spusťte setup.exe s právy administrátora.

3. Spusťte Outlook a klikněte na záložku Power Toys.



4. Klikněte na Export kontaktů.

5. Zvolte složku vašich Outlook kontaktů.



6. Klikněte na jeden z pěti metod exportu.



7. Zobrazí se složka, která má název jako aktuální datum a obsahuje vygenerované soubory vCard.

Jak jste určitě zjistili, export kontaktů z Outlooku je hračkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat