pátek 24. března 2017

Jak na jednoduchý export schůzek z Outlooku?

Jak zálohovat Outlook kalendáře?

Kromě možnosti zálohy a synchronizace Outlook kalendářů s jinými servery pomocí technologie CalDAV a Exchange Server je další možností export kalendáře do souboru iCal (.ics), .csv , .pst, nebo Excel souboru. Pokud jen používáte Outlook, poté doporučujeme exportovat do souboru .pst. Mnoho uživatelů by chtělo exportovat schůzky a použít je v jiných aplikacích nebo databázích. Metoda .csv není doporučena, protože speciální znaky a diakritika bude po exportu poškozena. Nejlepší možností s největší kompatibilitou je export do formátu iCal.

Tým EVO po svém úspěšném doplňku EVO Collaborator for Outlook vyvinul nový doplněk, který tuto funkci řeší. Jmenuje se Power Toys for Outlook. Jedná se o kolekci doplňků pro Outlook a obsahuje skvělý nástroj pro export kalendářů. Existují čtyři způsoby jak s PTO na export kalendářů:
Power Toys for Outlook
1. Export schůzek jako vCalendars (Outlook ICal (ics)) – Jedná se stejný formát, jako když v Outlooku kliknete na Uložit jako. V Outlooku můžete uložit jen jednu událost. S nástrojem PTO můžete najednou uložit celý kalendář.

2. Export schůzek jako vCalendars (iCal (ics); Olson Timezone UTF8) – Tato funkce je podobná metodě 1, s tím rozdílem, že se data ukládají do formátu Olson Timezone a UTF8. Olson Timezone je nejrozšířenější způsob ukládání času hned po formátu Windows Timezone. Pokud vyexportované události chcete použít v jiných aplikacích, například Google Calendar, musíte použít tuto metodu, jinak dojde k chybě při importu. Formát UTF8 pro kódování znaků zajišťuje, že speciální znaky a diakritika nebudou poškozeny.

3. Export schůzek jako jeden vCalendar (iCal (ics); Olson Timezone UTF8) – Protože protokol vCalendar umožňuje uložit více událostí do jednoho souboru, můžeme s doplňkem PTO eliminovat  problémy se správou a zálohou stovek a tisíců jednotlivých souborů iCal (ics).

4. Export schůzek jako Excel dokument – doplněk PTO umožňuje export všech Outlook kalendářů do Excel souboru pro jednodušší správu prohlížení.

Zde je jednoduchý návod, jak na export schůzek z Outlooku:

1. Stáhněte si Power Toys for Outlook z oficiálních stránek EVO.

2. Vypněte Outlook a spusťte setup.exe s administrátorskými právy.

3. Spusťte Outlook a klikněte na záložku Power Toys.



4. Klikněte na Export kontaktů.

5. Vyberte váš Outlook kalendář.



6. Klikněte na jednu ze čtyř možností exportu.



7. Nově vytvořená složka s aktuálním datem se zobrazí a vyexportované soubory iCal (ics) jsou v ní uloženy.

Jak vidíte, export kalendářů z Outlooku je naprosto jednoduchý.

Žádné komentáře:

Okomentovat